A havazás miatt mintegy 1200 vonat késett, vagy éppen el sem indult, a kormány jelentést kér a MÁV-tól, a főpolgármester pedig elismerte: fél napig a főváros sem kezelte megfelelően a helyzetet.

A Vasutasok Szakszervezete szerint nemcsak a Nyugati elavult infrastruktúrája okozhatta a több órás késéseket. Feltehetően emberből is több kellett volna: a Déliben pl. mindössze ketten dolgoztak a váltóknál. Meleg János, a szakszervezet vezetője Híradónknak azt mondta: ennyi ember nagyon kevés ahhoz, hogy megfelelő színvonalú munkát lehessen végezni.

A szakszervezet a többi mellett jobb munkaszervezést várna el a Máv-tól.

Az MSZP viszont valódi XXI. századi megoldásokat szeretne látni. Komjáthi Imre szerint volna pénz a felújításokra, de - ahogy fogalmazott - a MÁV vezetőnek érteniük is kellene a feladatokhoz. 

Láthatjuk, hogy nagyon-nagyon sok helyről lehetne ide forrást biztosítani, és az ilyen parasztvakítás, mint az emeletes vonat, meg majd valamikor felújítjuk az állomásokat, nem ez a megoldás, nem ilyen irányba kell menni

- hangsúlyozta a politikus. 

Egyenes beszéd című műsorunkban Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár is válaszokat szorgalmazott a vasúti közlekedés tegnapi összeomlásáról. Azt mondta, kérhetnek jelentést a MÁV-tól, amelyben a vállalat leírja, pontosan mi történt. 

A fővárost is meglepte a néhány centiméternyi hó. A budapesti közutakon nem volt elég gépkocsivezető a hókotrókhoz, és több jármű is meghibásodott. Erről Start című műsorunkban beszélt a főpolgármester. Karácsony Gergely plusz forrásokat ígért a területnek, de türelmet is kért a problémák megoldásához.

Én azt gondolom, hogy azért rövid távon nagyon jelentős javulást, azt kérem, hogy ne várjanak még tőlünk, mert ezt az örökséget visszük tovább, és nem tudunk most leakasztani még 30 ilyen kocsit, amelynek darabja egyébként több száz millió forint- mondta Karácsony.

Újabb havazás egyelőre nem várható, de a tél java még csak most jön a mínuszokkal. Kérdés, hogy arra hogyan reagálnak majd a közlekedési szolgáltatók.

Forrás: atv.hu

Helyreigazítás: A korábban e helyen megjelent cikkben tévesen állítottuk, hogy a szakszervezet követeli Homolya Róbert MÁV vezérigazgató azonnali lemondását. Elnézést kérünk a téves információért.

szakszervezetek.hu