A Szegedi Szakképzési Centrum képviselőinek nyilatkozata: "Az október 29-én a parlament elé terjesztett szakképzési törvény az utolsó csepp volt a pohárban. Elegünk van a gyerekek, a tanítványaink iránt érzett lojalitásunk állandó kihasználásából, a túlterheltségből, az ingyen túlórából és az oktatási intézményeket ellepő felesleges adminisztrációból! Elegünk van a társadalom: a szülők, a tanítványaink, az oktatásban dolgozók tájékoztatása és megkérdezése nélkül bevezetett újabb és újabb reformokból, átalakításokból! Elegünk van a szakképzés folyamatos irányváltásaiból, a bizonytalanságból, az évente kidolgozandó újabb helyi tantervekből, a diákjainkon és rajtunk végzett emberkísérletekből, mert ezek szétverik iskoláinkat, közösségeinket! 

Nem mondunk le a megszerzett jogainkról, nem mondunk le a közalkalmazotti jogviszonyunkról! Az új szakképzési törvény elveszi a szakképzésben dolgozóktól a közalkalmazotti státuszt, hogy könnyen felmondhassanak vagy áthelyezhessenek sokakat, hiszen a rugalmas átalakítás ezt jelenti.

Aki lemond közalkalmazotti jogviszonyáról, az lemond a pedagógushivatásáról, a jövőben tananyagátadó munkavállalóvá válik. Ezért: Követeljük, a szakképzés újabb átalakításának azonnali felfüggesztését és elhalasztását!

Szeged, 2019. november 15."

Ha egyetértesz ezzel a szöveggel, akkor írd alá te is:

Vonják vissza a szakképzési törvényt!

Muszáj fönntartani a nyomást, számít, hogy hányan emeljük fel a hangunkat, hogy hányan találkoznak szembe a közösségi és egyéb médiában ezzel a problémával s azt is pontosan tudjuk, hogy a döntéshozók látják, nyomon követik ezeket a petíciókat.

Ha egyetértesz a szegedi, szakképzésben dolgozó pedagógusok álláspontjával és törekvésével, csatlakozz támogatóként a petícióhoz:

Csatlakozom!

 Forrás: szabad.ahang.hu

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!