Céges játszósarkot hozott létre a Lounge Group az ott dolgozók gyermekeinek és az eddigi tapasztalatok alapján a kicsik feldobják a szülők és a többi munkatárs napját, és egyáltalán nem zavarják a munkavégzést. Az mmonline.hu cikke.

A legjobb munkaerők között vannak azok a 30-as éveikben levők, akiknek már van gyermekük. „A szociális érzékenység mellett nagyon megbízhatóak és azt is megfigyeltük, hogy ugyanannyi idő alatt sokkal több feladatot ellátnak munkaidőben, hiszen nekik igazán fontos, hogy időben hazaérjenek. HR szempontból a gyermekes munkavállalókban sosem csalódtunk. Mindig itt vannak, alig van kimaradás. Ezért döntöttünk úgy, hogy segíteni szeretnénk őket azon a néhány napon, amikor esetleg csak nehezen tudnának gondoskodni gyermekük elhelyezéséről – például kisebb betegség esetén, vagy iskolai, óvodai szünnapokon. Egyéb esetben home office-ra is mindig lehetősége nyílik a szülőknek” – mondta el a kezdeményezés kapcsán Bartal-Szedő Gabriella, a Loung Group HR vezetője.

A céges játszósarok ötlete egy meeting során a cégcsoport ügyvezetőjében merült fel, mivel látta, hogy – különösen nyáron – több gyermek is elkíséri munkába szüleit, nekik pedig valamilyen szórakoztató időtöltésre lenne szükségük.

Az eddigi tapasztalatok pedig igen kedvezőek, a gyerekek is hozzá tudnak tenni valamit egy cég életéhez. „Feldobja a napot egy-egy megszólalásuk, tettük. És nagyon segítőkészek is, egyáltalán nem zavarják a munkát. A játszósarokkal éppen ezért nem az volt a cél, hogy elkülönítsük őket, csak olyan helyet szerettünk volna létrehozni, ahol ők is önfeledten jól érezhetik magukat – akár szüleik teljes munkaideje alatt” – tette hozzá Bartal-Szedő Gabriella.

A Lounge Group HR vezetőjének kisebbik lánya mindössze 1,5 éves volt, amikor az előző munkahelyére vissza kellett mennie dolgozni. „Félelmetes volt bevallani az akkori főnökömnek, hogy egy kisgyerek mellől szeretném folytatni a munkámat. Nagyon nehéz és frusztráló érzés a szülőnek és a gyereknek is, ha például nem mehet el egy fontos óvodai rendezvényre az édesanya, mert a főnők nem engedi… Nekem külön nagyon jó érzés, hogy tudom, ide bármikor behozhatom a gyermekeimet és itt is szerető környezetben vannak” – fűzte hozzá Bartal-Szedő Gabriella.

Forrás: mmonline.hu

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!