Jobb munkavállalókká tennék vele a diákokat. Arról még nincs szó, hogy a pedagógusokat mikor készítik majd fel például mikroelektronikai eszközök programozásának oktatására – írja a Magyar Nemzet.

 A 2020-ban bevezetendő új Nemzeti alaptantervben angolszász mintára várhatóan megjelenik majd a Digitális kultúra nevű új tantárgy, írja a Magyar Nemzet. A szakképzési reform keretében országszerte hatvan digitális közösségi alkotóműhely jön létre, egy nem részletezett EU-s pályázati forrásból.

A lapnak megszólaló illetékes úgy írta le a terveket:

a jövő munkavállalóit szeretnék versenyképessé tenni a tananyagaikkal, amelyek ötvözik a hagyományos barkácseszközök és a digitális technológia használatát.

A szakmai előkészítésében részt vevő Major Gábor azt nyilatkozta a lapnak, hogy egy céges fejlesztőcsapat, melynek ő az ügyvezetője, magán- és egyházi fenntartású iskolákban több mintaprogramot is megvalósított már, és bízik benne, hogy 2020 után állami fenntartású iskolákkal is dolgozhatnak. Major szerint legutóbb például egy „okosvárost” építettek fel általános iskolás gyerekek, amit ők terveztek, majd terepasztalon lemodelleztek mikroelektronikai elemek - szenzorok, motorok, vezérlőegységek - felhasználásával.

A Magyar Nemzet cikkéből nem derül ki, hogy a "Digitális kultúra" oktatására hogyan és mikor készítenék fel a pedagógusokat.

Forrás: Magyar Nemzet