Céges felkészüléssel megoldást jelenthet a nyári kiskereskedelmi munkaerőhiányra a diákmunka, azonban az egész évre jellemző létszámproblémák mérséklése már jóval összetettebb feladat. A nagyobb településen a diákok, a kisebbeken a nyugdíjasok bizonyulnak aktívabbnak, Budapesten mindkét korosztály szívesen vállal munkát – olvasható a Magyar Hírlapban.

Nehéz egyértelmű választ adni arra, hogy a diákmunkaszezon, illetve a fiatalabb korosztály munkavállalása képes-e csökkenteni a kiskereskedelemben tapasztalható létszámhiányt

– válaszolta lapunk megkeresésére Virág Viktor, a MADS Márton Áron Iskolaszövetkezet igazgatósági tagja. Visszautalt rá, a KSH legfrissebb adatai szerint – március–május – Magyarországon körülbelül négy és fél millióan dolgoznak. Kiemelte, ebből pedig több mint százhetvenezer diák dolgozik iskolaszövetkezeti rendszerben, ami a munkavállalók majdnem négy százalékét jelenti.

A nyári szabadságolásokra és a megnövekedett időszakos érdeklődésre nagy mértékben megoldást nyújt a diákmunka, azonban erre vállalati oldalról is érdemes felkészülni.

Több kiskereskedelmi lánccal is együtt dolgozunk évek óta, amelyek pontosan ki tudják számolni mikor van nagy szükségük extra munkaerőre, mi pedig előre fel tudunk készülni, hogy hány diákot küldjünk oda. Erre talán a legegyszerűbb példa, hogy az irodaszereket forgalmazó cégeknek hatalmas szüksége van az iskolakezdés előtt extra munkaerőre – mondta Virág Viktor. Hozzátette, diákokat könnyebb találni kiskereskedelmi területre, mert nyitottabbak a szektorra jellemző könnyű fizikai vagy egyszerűbb szellemi munkákra.

Noha nyugdíjasokat online és offline is könnyen el lehet érni, számukra a kiskereskedelmi munka nem feltétlenül ideális.

A nyugdíjas korosztály szívesebben végez az eredeti szakmájához hasonló munkát, vagy egyszerűbb adminisztratív, telefonos vagy ügyfélszolgálatos feladatot, legszívesebben négy órában és heti kettő-négy napban. A szövetkezet nyolc-tíz kiskereskedelmi lánccal működik együtt, esetükben bevált módszernek bizonyul a diákmunkaerő kölcsönzése, alkalmazása. A nagyobb városokban egyértelműen a diákok aktívabbak, míg a kisebbekben főleg a nyugdíjas korosztály. Budapesten viszont mind a diákok, mind a nyugdíjasok szívesen vállalnak munkát.

A diákok és a nyugdíjasok órabére hasonlóan alakul, átlagos munkakörben bruttó 1100-1200 forintra számíthatnak, azonban amennyiben a munkakör speciális tudást igényel, például idegen nyelv ismeretét vagy szakmai tudást, az órabér ennek három-négyszerese is lehet.

Három évtizede működő rendszer

A megrendelők jelenleg sokkal inkább a diákmunkára nyitottak, amelynek hátterében az áll, hogy sokkal jobban ismerik ezt a foglalkoztatási formát. Diákmunka már 1983 óta létezik, azaz évtizedek óta folyamatosan jelen van hazánkban, míg a nyugdíjas-szövetkezeti rendszer még csak kétéves múltra tekint vissza.

Forrás: Magyar Hírlap