Nettó 63,58 millió forintra szerződött szolgálati ruházat beszerzésére az Országgyűlés Hivatala - derül ki a parlament honlapján közzétett dokumentumokból – írja az mfor.hu.

Még május elején írt ki közbeszerzési eljárást az Országgyűlés Hivatala az Országgyűlési Őrség számára rendszeresített egyenruházat és kiegészítők beszerzésére vonatkozóan. A parlament honlapján közzétett dokumentumok szerint többek mellett szükség van:

    300 darab szolgálati pólóra,
    100 darab szolgálati zubbonyra,
    50 pár szolgálati bakancsra,
    100 darab csősálra,
    600 pár szolgálati kesztyűre,
    1000 darab társasági ingre
    és 50 darab málhazsákra is.

A felhívásra két ajánlat érkezett, a komplex katonai és rendvédelmi megoldásokkal foglalkozó Milipol Zrt.-től, valamint a gombai székhelyű FETTI Kereskedelmi és Szolgálató Kft.-től. Végül a szerződést június 20-án kötötte meg az Országgyűlés Hivatala a Milipol Zrt.-vel nettó 63,58 millió forint értékben. A Zrt. 12 hónapos jótállási időt biztosít a termékekre, probléma esetén pedig 3 napon belül köteles lesz a költséget megtéríteni, vagy térítésmentesen kijavítani a problémát, esetleg kicserélni a hibás terméket.

A Milipol a termékeket a szerződés hatálybalépését követő 160 napon belül kell majd leszállítani úgy, hogy a méretkiosztást a hivataltól 10 napon belül megkapja.

A szerződéshez csatolt egyik melléklet szerint a legdrágább tétel az 1000 darab társasági ing, melynek darabja 20 ezer forint, így összesen 20 millióért vesz csak ingeket az Országgyűlés Hivatala. Kiemelkedő tételt jelent a 600 pár szolgálati kesztyű is, melynek darabja még az ingnél is többe kerül, 23 ezer forintba, így a kesztyűkre 13,8 millió forintot számolnak el.

A Milipol Zrt. a szokásos eltérő módon október és szeptember között vett legutóbbi üzleti évében kicsivel több mint 7 milliárd forintos árbevételre tett szert a korábbi 7,7 milliárd után. Ebből a végére 1,7 milliárdos tiszta nyereség maradt, amit a tulajdonosok döntése értelmében szinte teljes egészében osztalékfizetésre fordítottak.

Forrás: mfor.hu

Hozzászólok a Facebookon

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!