Eddig három fő oka volt annak, ha valaki beteget jelentett a munkahelyén. Az egyik ilyen ok, hogy keményebbre sikerült az esti buli a tervezettnél és kínzó macskajajmiatt inkább otthon maradnának a dolgozók. A nyaralások miatt is sok esetben beteget jelentenek és persze a valódi betegségek is ezek közé kerülnek – írja a Blikk.

Azonban most egy újabb ok került fel a lista élére, hogy milyen okból hagyják ki a legtöbben a munkát. A Guardian kutatása szerint az

5500 megkérdezett emberből minden 5. személy, azért jelent betegszabadságot, mert egyszerre szeretné megnézni kedvenc sorozata összes részét. 

Binge-watch, vagyis az egyhuzamban megnézett sorozatnézési módszer az oka annak, hogy sokan otthon maradnak, mert az egész napot a képernyők előtt szeretnék tölteni. A megkérdezett személyek több, mint fele nyilatkozta, hogy egy ültő helyében végignézett már 8 órányi epizódot a kedvenc sorozatából.

tévézés,

Ez a fajta tévénézési szokás a Netflix által terjedt el, mert ő kínálta fel először a lehetőséget, hogy a kedvenc sorozatunkat az első évadtól az utolsó évadig megnézhessük egyszerre. Most már inkább ezt a részesítik előnyben, ahelyett hogy hetente egy-egy részt néznének meg, ezért képesek megvárni, amíg összegyűlik az egész évad és

akár az egész napot sorozatnézéssel tölteni. Ez pedig nehezen összepárosítható a munkával, ezért inkább azt hagyják ki, mint az új epizódokat.

Forrás: Blikk

Hozzászólok a Facebookon

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!