Trent Innes Ausztráliában, a XERO nevű vállalatlám dolgozik, ahol egy különleges kávés tesztet végeztetnek el a leendő dolgozókkal. A könyvelőprogramok fejlesztésével foglalkozó cégnél többlépcsős állásinterjúkat tartanak, amelyek során több kézséget is tesztelnek, de egy valamiben más a XERO mint a többi cég: létezik egy kávés megmérettetés, amelyen ha elbukik a jelentkező, akkor nem kapják meg az állást – írja a Mirror nyomán a 24.hu.

 Trent Innes, aki a cég egyik vezetője egy podcastban elmesélte, hogy az ő módszere, hogy a jelentkezőkkel tesznek egy sétát, amely során szándékosan érintik valamelyik konyhát.

Ekkor rendszerint kávéznak is. A sétát aztán szándékosan folytatják, majd mikor az interjú véget ér, Innes azt figyeli, hogy

az illető az üres csészét vissza viszi-e a konyhába, vagy legalább megpróbálja-e.

Innes szerint egy ilyen apróság sok dolgot elárul a jelentkezőről, de leginkább azt, hogy mennyire rendszerető, mennyire törődik a környezetével és a körülötte dolgozókkal. Innes azt is bevallotta, hogy akik megbuknak a teszten, azok úgynevzett feketelistára kerülnek, onnan lekerülni pedig nagyon nehéz, hacsak nem lehetetlen.

Ti mit gondoltok? A munkáltatónak joga van ehhez vagy ez már túl sok?

Forrás: 24.hu

Hozzászólok a Facebookon

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!

Eseménynaptár

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ