Egy felmérés szerint 67 százalékuknál döntő szempont lehet a céges notebook típusa – írja az Origo.

A munkaerőhiánnyal küzdő szektorokban már régóta megy az ötletelés, hogy milyen stratégiákkal lehetne minél több fiatalt rávenni az üres pozíciókra való jelentkezésre, leszerződtetni és megtartani a tehetségeket.

Az Apple-féle mobileszközökhöz céges menedzselési szolgáltatást nyújtó Jamf végeztetett egy kutatást a Vanson Bourne piackutató intézettel, ami arra a megállapításra jutott, hogy a fiatalok esetében a biztosított munkaeszközök típusa is rengeteget nyomhat a latban a munkahely kiválasztásakor.

A meginterjúvolt főiskolás diákok kétharmada azt állítja, hogy a felajánlott céges eszközök típusa akár döntő is lehet, ha választaniuk kell több lehetséges állásajánlat közül. A többség sejthetően menő kütyüre vágyik: jelenleg csak a megkérdezettek 40 százaléka használ Macet, de ha választaniuk kellene a Mac és a PC között, akkor

71%-uk kérne Apple-től származó számítógépet a munkáltatójától.

laptop, számítógép, home office,

A Mac igénylése első hallásra pimasznak tűnhet a fiatalok részéről, ám igazság szerint a jó minőségű windowsos laptopok sem olcsóak, plusz egy vállalat számára nagyon gyorsan megtérülhet a feláruk. További előnyük lehet, hogy jóval kisebb eséllyel fertőzhetőek meg valamiféle kártevővel, márpedig az adatbiztonsági megfontolás minden olyan helyen kiemelt fontosságú, ahol drága laptopokat osztogatnak a munkavállalóknak.

Forrás: Origo