Hackertámadás miatt később adta le az önkormányzat a tavalyi beszámolóját a Magyar Államkincstárnak, ezért az felfüggesztette az utalásokat. A helyi portálok azt írják, hogy a bérek kifizetése is veszélybe került, Márki-Zay Péter szerint viszont senki nem marad fizetés nélkül – írja a HVG.

 Kiszivárgott a hódmezővásárhelyi városházáról, hogy a Magyar Államkincstár felfüggesztette a városnak címzett normatív kifizetések utalását, mert a hivataltól nem kapták meg határidőre a tavalyi évről szóló beszámolót. A helyi portálok arról is írtak, hogy a dolgozók a fizetésüket sem kapják meg, vagy csak csúszással utalja az önkormányzat a béreket.

Márki-Zay Péter nem cáfolta a felfüggesztést, de azt igen, hogy emiatt nem fogják megkapni az önkormányzati alkalmazottak a fizetésüket.

A hódmezővásárhelyi polgármester szerint az Államkincstártól valóban nem érkezett meg a havonta esedékes előleg, mivel csúsztak a beszámoló leadásával. Pár héttel ezelőtt összeomlott az informatikai rendszer a polgármesteri hivatalban, Márki-Zay szerint hackertámadás lehetett ennek az oka. Ez azzal is járt, hogy adatvesztés is történt, emiatt csúsztak a beszámoló leadásával, de mostanra már ezt rendezték, így

a polgármester szerint rövidesen megindulhat a normatíva utalása is.

A hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatal ettől függetlenül sincs könnyű helyzetben,

a múlt héten több dolgozó is felmondott, úgy tudjuk, hogy a városfejlesztéssel foglalkozó munkatársak közül álltak fel néhányan. Az önkormányzat honlapján több mérnöki állást is meghirdettek.

Forrás: HVG