Puskás Tivadar polgármester korábban Molnár hatásköreit és tiszteletdíját is elvette, a hatáskörök egy részét az új többség azonban visszaadta – írja a nyugat.hu.

 Molnár Miklós alpolgármester beperelte az önkormányzatot – olvashatjuk a szombathelyi Fidesz Facebook-oldalán. A poszt szerint Molnár azért indított pert az önkormányzat ellen, mert Puskás Tivadar polgármester korábban elvonta alpolgármesteri juttatásait, és csak a képviselői tiszteletdíjat hagyta meg neki.

Mindezt arra hivatkozva, hogy Molnárnak már nincs munkája, Puskás Tivadar ugyanis – azok után, hogy árulónak nevezte Molnárt, majd vissza akarta hívni tisztségéből – megvonta tőle alpolgármesteri hatásköreit.

A közgyűlésben megalakult új, Fideszen kívüli többség viszont a legutóbbi közgyűlésen visszaadta Molnár hatásköreinek egy részét, így a pénzügyeket és a költségvetést. Sőt, Puskás Tivadar polgármester jogköreit csökkentették, gyakorlatilag mindent elvettek tőle, amit nem közvetlenül az önkormányzati törvény határoz meg. Így például a pénzügyeket is.

Molnár Miklóst telefonon értük el, azt mondta, a közlemény kiadói már nem csak számolni, hanem olvasni sem tudnak.

A bírósági keresetben ugyanis egy szó sincs pénzről, tiszteletdíjról, azt kérte a bíróságtól, hogy a polgármester szerinte és jogi képviselője szerint is törvénytelen munkaügyi intézkedéseit helyezzék hatályon kívül.

Molnár emlékeztetett rá, hogy 2006-ban Puskás Tivadar ugyanilyen keresettel fordult a bírósághoz, miután az Országos Mentőszolgálattól politikai szerepvállalása miatt elbocsátották. Puskás egyébként azt a pert megnyerte.

Hende Csaba országgyűlési képviselő a Fidesz posztjában felszólítja Nemény Andrást, az Éljen Szombathely frakció vezetőjét, polgármesterjelöltet, hogy döntse el melyik oldalra áll. Hende véleménye szerint, ha Nemény Molnárt támogatja, akkor a város ellen fordul.

Felhívtuk Nemény Andrást, aki azt mondta, a fideszes polgármester és alpolgármesterek veszik fel munka nélkül a fizetésüket. Munka helyett gyűlöletkeltésre fordítják energiájukat és a város pénzét. Nemény azt kéri Hende Csabától, hogy inkább a fideszes városvezetőkkel foglalkozzon.

A városháza közleménye

Cikkünk megjelenése után levelet kaptunk a polgármesteri hivataltól, ebben az alábbiak közlését kérik:

„A fent leírtakkal ellentétben a Közgyűlés nem adta vissza Molnár Miklós alpolgármester hatásköreinek egy részét, sőt semmilyen hatáskört nem adott és nem is adhatott vissza. A költségvetéssel és a pénzügyi területtel kapcsolatos feladatokat továbbra is dr. Puskás Tivadar polgármester látja el. Tekintettel arra, hogy számos önkormányzati rendelet telepít jelenleg is hatáskört a polgármesternek, így a cikk azon állítása sem felel meg a valóságnak, miszerint „polgármester jogköreit csökkentették, gyakorlatilag mindent elvettek tőle, amit nem közvetlenül az önkormányzati törvény határoz meg”.”

Forrás: nyugat.hu