Részt vesz a diákok áprilisi 26-i tüntetésén a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), amely szerint a pedagógus és óvodapedagógus szakosokat hátrányosan érinti a 2020-tól érvényes új felvételi feltétel - írja az eduline.hu.

 Ahogy arról korábban beszámoltunk, április 26-ra szerveznek tüntetést a Kossuth térre középiskolások és egyetemisták: többek között a 2020-as felvételi szigor elhalasztását kérik, szerintük ugyanis a kormány több tízezer diáktól veszi el a továbbtanulás lehetőségét azzal, hogy nyelvvizsgához kötik a felsőoktatási felvételit.

A tüntetők azt követelik, hogy a felvételihez kötelező nyelvvizsga bevezetését halasszák el addig, amíg az ország minden iskolájában elérhetővé nem teszik a minőségi nyelvoktatást.

A Pedagógusok Szakszervezetének vezetősége úgy döntött, hogy részt vesznek a budapesti tüntetésen, támogatják céljaikat.

A PSZ már többször felhívta a figyelmet arra, hogy a következő években nagyon sok pedagógus megy nyugdíjba, a most tanulmányokat folytató leendő pedagógusokkal sem lehet pótolni őket. Ha jövőre tovább szigorodik a követelmény, még kevesebben jutnak be a felsőoktatásba, tehát még kevesebb óvodapedagógus és pedagógus lesz Magyarországon

– írják közleményükben.

Forrás: eduline.hu

 


Ha Te is szeretnél a rabszolgatörvény ellen tiltakozni a Facookon és szeretnél egy ilyen keretet a profilképedre, akkor:
1. kattints a profilképedre
2. kattints a "keret hozzáadására"
3. írd be a keresőbe, hogy "Stop rabszolgatörvény"
4. húzással igazítsd a kívánt helyre
5. add meg, mennyi ideig akarod használni
6. fogadd el a változtatásokat

Eseménynaptár

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ