Százötven embert vett fel, ezzel 30 százalékkal növelte munkavállalói számát a győri székhelyű Leadec Kft. - tudatta a járműipari gyárak üzemeltetésével, a termelés folyamatban tartásával és termeléskiegészítő műszaki igények teljesítésével foglalkozó vállalat.

Az újonnan felvett szakemberek feladata szentgotthárdi és győri autóipari üzemek gyártási folyamatainak műszaki, infrastrukturális és logisztikai üzemeltetése. Ezek magukban foglalják egyebek mellett az elektromos hálózat, a híddaruk, kapuk, vízkezelő és légkezelő berendezések menedzselését, a hűtési és fűtési rendszerek, tűzvédelmi rendszerek karbantartását.

A bővüléssel a cég dolgozóinak száma eléri a 730-at.

A Leadec Magyarország legjelentősebb autógyáraiban telepít egyebek mellett robotokat, megmunkáló központokat, speciális igények szerint készít villamos vezérlőszekrényeket. Szolgáltatásai közé tartozik az autók előállításakor szükséges nagy teherbírású darupályák és acélszerkezetek, logisztikai szállítóberendezések előállítása, az adatátviteli berendezések elektromos installációja és a gyártócsarnokok épületvillamossága.

A győri, kecskeméti, szentgotthárdi, szombathelyi és miskolci telephelyeken dolgozó szakemberek működtetik a gyárak központi villamosenergia-ellátó rendszereit, ellátják a létesítmények műszaki és infrastrukturális üzemeltetését, beleértve a gyártósorok műszaki takarítását is.

A Leadec Kft. árbevétele öt év alatt negyven százalékkal nőtt, 2017-ben mintegy 7,5 milliárd forint volt. A nyilvános céginformációs adatok szerint a vállalat exportértékesítéséből származó árbevétele 2017-ben 82 millió forint volt, 74 millió forinttal több, mint 2016-ban. Nyeresége 2017-ben 143 millió forint volt, 12 millió forinttal magasabb, mint az azt megelőző évben.

A Leadec Kft. a stuttgarti székhelyű Leadec csoport magyarországi leányvállalata. A csoport világszerte közel húszezer embert foglalkoztat kétszáznál is több telephelyen. 2017-ben 900 millió euró (283 milliárd forint) árbevételt ért el. A csoport globális szolgáltatásai kiterjednek a mérnöki, az installációs, a karbantartási és a támogatási szolgáltatásokra, amelyeket projektek keretében vagy folyamatosan a megbízók telephelyén végez.

Forrás: hellovidek.hu