Valóban határoztak a Magyar Tudományos Akadémián 4 olyan munkabizottság létrehozásáról, amelyek a Lovász László MTA-elnök és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter által aláírt szándéknyilatkozatnak megfelelő javaslatot dolgozzák ki. A delegáltak kiválasztása már megkezdődött, de az elnök még nem döntött róluk, így egyelőre a munkát sem kezdték meg – jelentette be az MTA Facebook-oldalán, melyről a 168 óra számolt be.

A 168 óra korábbi információi szerint már elkezdődött az MTA-n a javaslatok kidolgozása, annak ellenére, hogy se az MTA Elnöksége, se az intézmény legfőbb döntéshozó szerve, a Közgyűlés nem döntött még arról. Az MTA és az ITM közös szándéknyilatkozata szerint ugyanis az MTA elnöke tudomásul vette a kormány szándékát, miszerint az MTA kutatóintézet-hálózatát az akadémia szervezetén kívül kívánja működtetni, a vagyonát azonban megtarthatja az intézmény. Azt egyelőre nem tudni, hogy a kutatóintézetek milyen formában működnének tovább, ennek részleteit dolgozzák ki a következő hetekben. Ehhez áll fel a 4 bizottság.

Az MTA cikkünk megjelenése után az alábbiakat közölte bejegyzésében:

„A következő hetekben a tárgyaló felek kidolgozzák az MTA-ITM szándéknyilatkozat részleteit, és az így születő javaslat az Elnökség állásfoglalásának függvényében az Akadémia legfőbb döntéshozó testülete, a Közgyűlés elé kerül. Március 8-án a tárgyaló felek 4 munkabizottság (stratégiai, szervezeti, jogi és gazdálkodási) felállítását határozták el a kölcsönösen elfogadható működési konstrukció kidolgozása érdekében. Az MTA megkezdte saját delegáltjainak kiválasztását, de az MTA elnöke még nem döntött a személyükről. A bizottságok még nem álltak fel, és nem kezdték meg a munkát.”

Forrás: 168 óra

 


Ha Te is szeretnél a rabszolgatörvény ellen tiltakozni a Facookon és szeretnél egy ilyen keretet a profilképedre, akkor:
1. kattints a profilképedre
2. kattints a "keret hozzáadására"
3. írd be a keresőbe, hogy "Stop rabszolgatörvény"
4. húzással igazítsd a kívánt helyre
5. add meg, mennyi ideig akarod használni
6. fogadd el a változtatásokat

Eseménynaptár

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ