Miután az MSZP-s Komjáthi Imre felkiáltására a tüntető tömeg egy része (mintegy 2-300-an) a rendőrsorfalat áttörve benyomult a lengyel parlament alsóházi elnökének, Marek Kuchcinski látogatása miatt lezárt Kossuth térre, a rendőrök az Országház lépcsőjéhez húzódtak vissza - írja a Mérce.hu.

A rendőrök nemcsak az Országház lépcsőjén, de a teret övező utcákban is nagy számban vannak jelen, a tüntetők létszámához képest többszörös túlerőben. Helyszíni beszámolók szerint kevés az esélye annak, hogy tovább eszkalálódjon a tüntetés. A rendőrsorfal áttörésében kulcsszerepet vállaltak a munkásokkal szolidaritást vállaló diákok, akik néhány tucatnyian körbeültek a tér közepén, és egyfajta spontán fórumot kezdtek tartani.

A tüntetők azután érték el az Országházat, miután megpróbálta kitolni a rendőrsorfal a meglehetősen dühös párszáz fős tüntető tömeget a Kossuth térről, eközben kialakult egy kisebb dulakodás, többen földre kerültek. Először úgy tűnt, sikerül kiszorítani őket az Alkotmány utca felé, a rendőrség végül mégis alul maradt, felszakadozott a sorfal, a párszázas tömeg pedig betört a Kossuth térre.

Forrás: Mérce.hu