Kálmán Olga a Kossuth térről jelentkezik be élőben, ahol a szakszervezeti képviselőkkel beszélget. Elsőként a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnökét, Kordás Lászlót kérdezte a rabszolgatörvényről. Kordás elmondta, felmérésük szerint a munkavállalók 83%-a nem kér a rabszolgatörvényből - írja a Mérce.hu.

Úgy véli, a béreket kellene emelni, nem a túlórákat: a kormány által emlegetett „önkéntes túlmunka” egy kamu.

A túlnyomás miatt megbetegszenek az emberek, a három napon túli táppénzek száma már most növekszik, már most érezhető, hogy túlhajtják magukat a munkavállalók, az egészségügyi állapotuk még tovább romolhat, ha 6 napos munkahétre kényszerítik őket.

Szerinte a munkáltatók egy jó része is azt mondja, hogy túlzás a rabszolgatörvény, igazából ők sem tudják, ki kérte ezt a szabályozást, valószínűleg német multinacionális cégek állhatnak a háttérben.

A szakszervezetek részt vettek a kormánnyal való tárgyalásokon, Kordás szerint  először engedékenynek tűnt a törvénymódosítást beterjesztő Kósa Lajosa a 400 órás túlórával kapcsolatban, a második egyeztetésen azonban már egyáltalán nem volt hajlandó kompromisszumos megoldásra.

Forrás: Mérce.hu