Kontroll helyett bizalom és rugalmas foglalkoztatás - ezek a legfontosabb kritériumai egy családbarát munkahelynek. Idén is három kategóriában adták át az Év Családbarát Vállalata kitüntetéseket a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szervezésében.

Nagyon jellemző ezekre a szervezetekre a bizalom. Akár a munkát nézzük,

a munkaszervezésnél a kontroll helyett inkább a bizalom az, ami nagyon erősen megvan

- fogalmazott az InfoRádiónak Ujvári Enikő, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom alelnöke.

„Amit mi szlogenként szoktunk mondani, hogy egy családbarát munkahelyen nem csak a munkavállaló, hanem a gyerekei is jól érzik magukat. Ezek azok a vállalatok, ahol egy nagyon nyitott közösség dolgozik együtt” - tette hozzá az Év Családbarát Vállalata kitüntetés átadása kapcsán.

A rugalmas munkavégzés lehetősége a bizalom mellett szintén igen fontos kritérium.

Ez természetesen nem munkaidő-kedvezményt jelent, hanem adott esetben csúsztatott munkakezdést, vagy feladat-átcsoportosítást más munkanapra.

Az idei év díjait három kategóriában osztották ki. Nagyvállalati kategóriában a villamosiparral foglalkozó Grundfos Magyarország Gyártó Kft., közepes vállalat kategóriában a könyvvizsgálatot és adótanácsadást végző BPO AUDIT TAX Kft., kisvállalati kategóriában pedig az ipari mosógépeket és gőzfejlesztőket forgalmazó Bepatek Kft. nyerte el az elismerést.

Különdíjat kapott a vállalati tanácsadással foglalkozó ExxonMobil Üzletsegítő Központ Magyarország Kft. és a vegyipari alapanyagokat gyártó Celanese Magyarország Kft.

A fődíjasok és a különdíjasok mellett Családbarát vállalat címet vehetett át még 17 vállalat, köztük a Budapest Bank Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), Magyar Olaj és Gázipari Nyrt. (Mol), az MVM Paksi Atomerőmű Zrt., a Szerencsejáték Zrt. és a Waberer's-Szemerey Logisztika Kft.

Forrás: infostart.hu

Hozzászólok a Facebookon

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!