Hódmezővásárhelyen tett nagy bejelentést Cser Ágnes szakszervezeti vezető, amiről a vásárhely24.hu számolt be. A Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke Egészség Klub néven indítana programsorozatot, „ahol heti rendszerességgel élőzenére táncolhatnának, kulturális programban vehetnének részt, elsősorban a közszférában foglalkoztatott munkavállalók”.

Cser a beszámoló szerint azt mondta „a csontritkulás egyik legjobb ellenszere az élőzenés tánc. Ezzel a kezdeményezéssel azokat szeretnék segíteni, akik az országos átlagot meghaladva, magas óraszámban vannak foglalkoztatva. Szükség van a testi és lelki felüdülésre, amit ez a program megadhat nekik. A szórakozás, a kikapcsolódás, a sport együttesen jelenne meg a szürkének nevezett hétköznapokban.”

A szakszervezeti vezető a cikk állítása szerint azt is elmondta,

Mindehhez a feltételeket is meg kell teremteni, hiszen sajnos nagyon sok egyedülálló szülő van. Az ő megsegítésükre szeretnék a nemzeti nagymama-nagypapa szolgálatot elindítani. Ők vigyáznának a gyerekekre, amíg a szülő részt vesz a kulturális programon. Mindezt a Családok Évére tekintettel szeretnék megszervezni, hiszen a csonka család is család. A tervek már megvannak, a kezdeményezést minél előbb szeretnék elindítani. A programhoz nemcsak az aktív munkavállalók csatlakozhatnak majd.

Cser mindezen ötletét két héttel azután sikerült bedobnia, hogy Inárcson egy szociális munkást leszúrt az egyik ügyfele, és az egész szociális szakma arról beszél, milyen kiszolgáltatott állapotban vannak, és milyen rosszul keresnek.

Cser Ágnes már korábban is furcsa kijelentéseivel vetette észre magát. Januárban az egészségügyi dolgozók elvándorlása kapcsán arról beszélt, hogy egy ember nem véletlenül születik egy adott országba, így senkinek se kéne elhagyni a szülőföldjét, de

ha majd nemsokára rendbe rakják az egészségügyet, akkor tőle akár el is mehetnek a dolgozók külföldre. Korábban pedig a fekete ruhás ápolónő néven elhíresült Sándor Máriát támadta.

Forrás: Mérce

Hozzászólok a Facebookon

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!