A BKV-nál működő Egységes Közlekedési Szakszervezet szerint a villamospálya átépítése miatt pokoli állapotok vannak a fővárosi Nagykörúton: a pótlóbuszok sofőrjeinek életveszélyes helyzetek miatt kell szlalomozniuk. Azt várják a közlekedési társaságtól, hogy segítséget kérjen a rendőrségtől – írja a napi.hu.

Erre senki nem számított: elszabadult a pokol a Nagykörúton a villamospálya átépítése miatt.  A buszoknak félig az úttesten alvó részeg emberek, a buszsáv határára telepített éttermi teraszok és az úthibák között kell szlalomozniuk, miközben a szabálytalanul biciklizők és a tilosban parkoló autók, turistabuszok, áruszállítók okozta vészhelyzeteket is ki kell védeniük

hívja fel a figyelmet közleményében a BKV-nál működő Egységes Közlekedési Szakszervezet, miután hivatalos csatornákon hiába kért segítséget.

Naszályi Gábor, az érdekképviselet elnöke többször is felszólította a BKV vezetését, hogy ha másként nem megy, kérjenek hatósági segítséget a helyzet rendezéséhez addig, amíg az nem késő. Szerinte ezt addig meg kéne tenni, amíg az első baleset meg nem történik. A fent ismertetett extrém helyzetek miatt aggódnak, és állítják, az időnként szürreális állapotokkal már naponta szembesülnek a sofőrök a nagykörúti felújítási területen.

A körülmények miatt az építési szakaszon a tervezettnél is hatványozottan több a probléma, naponta alakul ki életveszélyes helyzet, s a vártnál jóval több teher hárul a járművezetőkre - mondja az elnök, aki azt is közölte, a szakszervezet többször kérte a cégvezetést, hogy tegyen valamit a megoldás érdekében, s ha kell, akkor kérjen segítséget a rendőrségtől a közlekedés biztonságos feltételeinek a megteremtése érdekében, ám a BKV elhárítja magáról a felelősséget, és a Budapesti Közlekedési Központhoz (BKK) irányítja a szakszervezetet.

Érdemben azonban ott sem foglalkoznak a buszsofőrök észrevételeivel, miközben a rendőrség sem tud - vagy nem akar - kiemelt ellenőrzést biztosítani a kritikus területen. Az EKSZ ezért most nyilvánosan is felkéri az illetékeseket, hogy intézkedjenek, mert bármikor bekövetkezhet szerintük egy súlyos baleset.

Forrás: napi.hu

Hozzászólok a Facebookon

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!