A viharsebesen növekvő takarítócég, a B+N Referencia Zrt. nyert a MÁV-START Zrt. munka- és védőruha bérlésre kiírt pályázatán, egyedüli ajánlattevőként szerezte meg a nettó 600 millió forintos megbízást.

A B+N mögött korábban határozottan Simicska Lajost lehetett sejteni, de azután Rogán Antal és Tombor András üzleti köreihez kapcsolódott, ami a felszínen a cégvezető-tulajdonos Kis-Szölgyémi Ferenc kapcsolati hálóján követhető.  A B+N kormányzati megrendelésekkel jól el van eresztve, többek között 2017-ben egy hároméves, 12 milliárd forintos szerződést köthetett kormányzati épületeket takarítására. De a MÁV 2016-ban indult hároméves, 15,9 milliárd forintos épülettakarítási tenderén is a nyertesek között volt, abból 11,5 milliárdot szakított.

A B+N szekere a mérlege szerint is jól megy:

  • a 2016-os 13,7 milliárd forintos árbevételt 2017-re 18,2 milliárd forintra tudták feltornázni (ez több mint 30 százalékos bővülés),
  • az adózott eredményük pedig 1,4 milliárd forintról 2 milliárd forintra nőtt (ami kicsivel több, mint 40 százalékos növekedés).
A MÁV részére dzsekiket, nadrágokat, pólókat fognak biztosítani, köztük speciálisat, lángállót, mechanikai hatásoknak ellenállót, illetve folyékony vegyszer elleni antisztatikus típusút.

A B+N-nek kell megoldania a ruhák tárolását, tisztítását, karbantartását is, országos lefedettséggel, 50 telephelyen. A nyertes nemcsak munkaruha bérbeadással foglalkozik a honlapján írtak alapján, hanem munkaruha gyártásával is.

Valószínűleg alvállalkozók is részt vesznek majd a teljesítésben.

A szerződés három évre szól, egyetlen elbírálási szempontja az ár volt. Elosztva napi 555 ezer forintot fog költeni a szerződés keretében a vasúttársaság a munkaruhabérlésére.

Forrás: 24.hu

Hozzászólok a Facebookon

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!