Bajban vannak a látogatóközpontok és a büfések a strandszezon előtt. A sarudi Élményfalu vezetője 15 embert azonnal fel tudna venni, de azt mondja, lehetetlen szakképzett munkaerőt találni. Problémát jelent az is, hogy csak idénymunkára keresnek embert, a nyári szezonon kívül ugyanis nem tudják a dolgozókat alkalmazni. A tulajdonosok így más városokból hoznak munkaerőt, vagy diákokkal töltik fel a helyet – tudta meg a HírTV.

A trambulinpark a látványosság része lesz az 1200 fős falu, Sarud látogatóközpontjának. A nyári szezon kezdetével még javában zajlanak a felújítások az Élményfaluban, turistaházakat és oktatótermet is építenek a nyaralóknak. A vendéglátóhelyek a hétvégi nyitásra készen állnak, félő azonban, hogy nem lesz, aki kiszolgálja őket.

Aki dolgozni akar, az már elment. Tehát vagy elment nagyvárosokba, vagy fölszipkázták ugye a gyárak.

Szinte lehetetlen helybeli munkaerőt találni a nyárra – mondta a sarudi Élményfalu kitalálója. Kücsön Gyula arra számít, hogy a tulajdonosoknak is be kell majd állniuk a pult mögé, hogy a nagyobb rohamokat kiszolgálják. Jelenleg 15 embert alkalmaz, és még ugyanennyit azonnal fel tudna venni.

Nem találunk szakácsokat, szakképzett pincéreket, vizimentőket. Mi most jelenleg azt a stratégiát választjuk, hogy Budapestről hozunk ide fiatal srácokat, lányokat, és nekik próbálunk itt munkásszállásokat kialakítani, és velük próbáljuk megoldani ezt a szezont

– nyilatkozta.

Az itt dolgozók nagy része évek óta visszajár, és teljes szezonokat töltenek a Tisza-tónál. „Én Budapestről jöttem, animátorként dolgozom az Élményfalunál. Én egész szezonban itt vagyok, mert elég nehéz munkaerőt találni. Animátorként azért is jó, mert gyerekekkel játszhatok egész nap, szabad levegőn vagyok, vízbe vagyok” – mesélte Rózsa Dániel.

A munkaerőhiány várhatóan az árakban is megmutatkozik majd. A tulajdonos már most 40 százalékos emeléssel számol.

Forrás: HírTV

Hozzászólok a Facebookon

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!