A Pécsi Tudományegyetem megállapodást kötött egy nyugdíjas szövetkezettel: innovatív módszertant alkalmazva kutatják majd az összefüggést a foglalkoztatás és az egészségi állapot között – írja a HVG.

Innovatív módszertant fejlesztenek ki a Pécsi Tudományegyetemen, amellyel a nyugdíjba vonulás után dolgozni visszatért emberek állapotát mérik fel. Erről a Déli Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezettel állapodott meg az egyetem. A szervezet tagjai, valamint a Pécsi Szenior Akadémia hallgatói számára ingyenes lesz a részvétel – íjra a Bama.hu.

Az együttműködés értelmében folyamatosan vizsgálják majd az önként jelentkezők fizikai és szellemi kompetenciáit, hogy kiszűrhessék a munkavégzés egészségi állapotra gyakorolt negatív hatásait.

Mivel a demográfiai előrejelzések szerint az elkövetkező évtizedekben folyamatosan nőni fog az idősebb munkavállalók száma a társadalomban, ezért fontos felmérni, hogy idős korban a munkavégzés milyen egészségi kockázatokkal jár, és ezek hogyan kezelhetők – érveltek az egyetemen.

Forrás: HVG