Nem fog felmondani október 1-jével hatszáz egészségügyi szakdolgozó, hiszen júliusban legitim módon kezdődtek meg a munkavállalók képviselői és az egészségügyi államtitkárság között az ágazati egyeztetések - mondta a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) elnöke szerdán az MTI-nek.

Balogh Zoltán közölte, a július 1-jén megtartott demonstráción „nem felmondásokat gyűjtöttünk, és nem a felmondásukat helyezték letétbe, hanem egy szándéknyilatkozatot arra vonatkozóan, hogy ha és amennyiben nem indulnak meg az ágazati egyeztetések, akkor októberben teszik ezt meg".

Az elnök szerint azonban július óta kézzel fogható továbblépés történt az ágazati kollektív szerződés kialakításának szempontrendszerén és az egyes fejezetek szintjén. Úgy vélte, a tárgyalásoknak néhány héten belül lehet eredménye, ezek között említette az ágazati kollektív szerződés munkajogi pontjait.

A MESZK-elnök kinyilvánította, hogy az egészségügyi ágazat munkavállalóinak érdekében folytatott érdekérvényesítést tárgyalások útján kívánja folytatni.

A kamara minden tárgyalási lehetőséggel továbbra is élni kíván, ahol kézzelfogható, konkrét eredményeket tud elérni tagjai helyzetének javítása érdekében. Éppen ezért nem kívánunk újabb demonstrációt és felmondó kampányt indítani - hangsúlyozta Balogh Zoltán.