„Kerekasztal beszélgetésre hívta a Jobbik a szociális ágazatok képviselőit, ahol megvitatták a szakmákat érintő problémákat és azok lehetséges megoldásait” – adta hírül az Alfahír.

A riportból kiderül az is, hogy a párt megállapodást írt alá a szociális ágazatok képviselőivel, illetve szakmai kollégiumot hoznak létre a kerekasztal résztvevőivel.

A videóban, amely hírül adta a Jobbik és a szociális ágazatok képviselői közti megállapodást, megszólalt Vona Gábor, a Jobbik elnöke, Sneider Tamás, a Jobbik Országgyűlési Képviselőcsoportjának frakcióvezető helyettese és egyben az Országgyűlés alelnöke, Vágó Sebestyén jobbikos országgyűlési képviselő és Kiss Gabriella, a Jobbik Szociális kabinetjének alelnöke. Vagyis kizárólag jobbikos politikusok.

Ehhez képest az általunk megkérdezett ágazati szakszervezeti vezetők sem a kerekasztalról magáról, sem az azon aláírt megállapodásról nem hallottak még.

Vona Gábor egyébként a riportban kifejti, hogy „a szociális ágazatban dolgozók anyagi, erkölcsi és szakmai megbecsültsége még az egészségügyben dolgozókét is alulmúlja”, ami tény – nem véletlen, hogy az elmúlt hónapokban a szociális szférában dolgozók maguk is igyekeztek vészjelzéseket adni, petíciójukra azonban Czibere Károly államtitkár értelmezhetetlen választ adott.

Kiss Gabriella, a szociális kabinet alelnöke kérdésünkre elmondta, hogy kifejezetten az érintett területeken dolgozókat hívtak a kerekasztal-beszélgetésre (többek közt védőnőt, hajléktalanellátásban dolgozót, szociális munkást, stb.), és bár a szakszervezeteket folyamatosan tájékoztatják a munkájukról, de erre az egyeztetésre nem hívták őket.

Forrás: Mérce