Az EU 83 nagyvárosának lakóit kérdezték arról, mennyire szeretik a munkájukat, az utolsó háromba került be Budapest és Miskolc is – írja a HVG.

Nem elégedettek a magyarok a munkájukkal – derült ki az Eurostat felméréséből. Európa-szerte 83 nagyváros lakóit kérdezték meg arról, mennyire szeretik a munkájukat. Magyarországról Budapest és Miskolc került fel a listára: Miskolcé lett a legutolsó hely, de Budapest is a leggyengébb három között volt.

A miskolciak 44 százaléka válaszolta azt, hogy elégedett a munkájával, közülük csupán 10 százalék érzi magát nagyon elégedettnek. A budapestiek körében 49 százalékos az elégedettség, de ott is csak 11 százalék mondta azt, hogy a lehető legjobban érzi magát. A két magyar város közé csak Athén került be a lista alján.

Nem jobb a helyzet akkor sem, amikor azt nézték, mennyire könnyű állást találni. A miskolciaknak mindössze 1 százaléka mondta azt, hogy nagyon könnyű dolog a munkakeresés a városon belül, de Budapesten is csak 5 százalék válaszolta ezt.

A szomszédban sokkal boldogabbak a dolgozók: az európai lista első két helyére két osztrák város került. Grazban 85 százalék elégedett a munkájával, Bécsben pedig 79 százalék. A dobogóra rajtuk kívül még Koppenhága került fel. Varsóban 71, Pozsonyban 69, Prágában 65, Kassán 63, Ljubljanában 57, de még Bukarestben is 51 százalék azt válaszolta, hogy jó neki a mostani munkahelyén.

Forrás: HVG