Az egyik pedagógus szakszervezet szerint nem emberhez méltó körülmények között folyik az oktatás az iskolában. A vezetőség azt ígéri, hogy idén nyáron kezdik az épület felújítását.

Vödrökkel és lavorokkal van tele egy pécsi iskola, mert beázik a tető. Az egyik diák videót készített a helyzetről. Ott, ahol befolyik a víz az épületbe, már a vakolat is mállik – számolt be a pénteki RTL Híradó.

Az épület lapostetős, a tetőn is vannak ablakok, azokkal vagy a szigeteléssel lehet baj.

A videót készítő diák édesapja nem akart nyilatkozni, azt mondta, attól tart, hogy a felvétel miatt bajba kerülhet a gyereke, de a beázás felháborította őt is.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint a felújítás nem tűr halasztást. Nagy Erzsébet, a PDSZ pécsi ügyvivője azt mondta: ősszel már olyan körülmények között kezdik a tanévet, ami már nem emberhez méltó, ha még egy nyarat sikerül kihagyni felújítás nélkül.

Az iskola vezetője közleményében elismerte, hogy tényleg baj van az épülettel, a tetőszigetelés miatt van beázás, nagyobb esők idején van probléma azzal igazán. A fenntartó Klikre hivatkozva azt írta, hogy nemsokára javítják a hibákat, és nyáron teljes körű felújítást végeznek az épületen.

Forrás: HVG