Egyre kevesebb a tűzoltó Magyarországon a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete szerint. Vidó Attila társaság alelnöke az RTL Híradónak azt mondta, jelenleg 7 ezren vannak azok, akik valójában a beavatkozásokat végzik. A szakszervezet szerint ez a létszám nem elegendő, amit az éves szinten képződő túlórák mennyisége is bizonyít.

Előfordul az is, hogy a tűzoltóknak más parancsnokságokon kell kisegíteniük a szabadságolások alatt. És az is megesik, hogy egy-egy tűzoltóságról többen mennek el, mint amennyien felszerelnek. Az alelnök szerint főleg a tapasztaltabb tűzoltók távoznak, aminek oka az alacsony fizetés.

Egy kezdő, gyermektelen tűzoltó kevesebb mint 170 ezer forintot visz haza.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szerint azonban a tűzoltók helyzete most jobb, mint az elmúlt években: a készenléti álláshelyeknek csak 5 százaléka betöltetlen, a tűzoltóképzésekre pedig ötszörös a túljelentkezés. Hozzátették: 2015 óta 45 százalékkal nőtt a tűzoltók fizetése.

Forrás: nlcafe.hu


Ha Te is szeretnél a rabszolgatörvény ellen tiltakozni a Facookon és szeretnél egy ilyen keretet a profilképedre, akkor:
1. kattints a profilképedre
2. kattints a "keret hozzáadására"
3. írd be a keresőbe, hogy "Stop rabszolgatörvény"
4. húzással igazítsd a kívánt helyre
5. add meg, mennyi ideig akarod használni
6. fogadd el a változtatásokat

Eseménynaptár

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ