Úgy tudjuk, maratoni ülést tartott pénteken a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) választmánya. Áprilisban tisztújító közgyűlés lesz, amelyen a mi logikánk szerint az elnök személye a fő tét – írja a pecsistop.hu.

 Tegnap beszámoltunk róla, hogy milyen kommunikációs háború zajlik az egyik legnagyobb, de mindenképpen a legharcosabb pedagógus szakszervezetben.

Amint mi is megírtuk: a PDSZ Országos Választmányának többsége és a Felügyelő Bizottság egésze azért mondott le, hogy a rendkívüli tisztújító kongresszuson minden vezető tisztséget viselő megmérettessen, beleértve az elnököt is, és lehetősége legyen a tagságnak alkalmas vezetőket választani.

A szakszervezet pécsi ügyvivője, Nagy Erzsébet a Pécsi Stopnak csütörtökön arról beszélt: régóta elhúzódó belső bajok jutottak el arra szintre, ami már a működést is súlyosan akadályozza. - Ezért döntöttünk többen úgy: a lemondásunkkal segítjük, hogy mindenki megmérettessen, egyben esélyt adjunk arra, hogy rátermett tisztségviselőket válasszanak a kongresszusi küldöttek.

Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének pécsi ügyvivője

A választmány 14 tagjából 9-en mondtak le tisztségükről, a felügyelőbizottságból pedig gyakorlatilag mindenki.

Úgy tudjuk, a PDSZ pénteken késő délutánba hajló választmányi ülést tartott. A tagok közül ma már senkit sem sikerült megszólaltatnunk, ám a szakszervezet honlapjáról kiderült: a választmánynak sikerült elérnie, hogy április 14-én tisztújító kongresszust tartson a PDSZ.

Az elmúlt napok nyilatkozatcsatái ellenére sem beszél senki a választmány és a FEB tagjai közül a belső harcokról. Ugyanakkor a PDSZ alapszabályából kiderül: a kongresszus választja a választmányt, a FEB-et és az elnököt is. Márpedig a választmány, majd a kongresszus összehívását éppen a két előző grémium tagjai hozták össze lemondásukkal – a kakukktojás tehát az elnök. Ebből pedig világosan következik, hogy bár a kongresszus az összes tisztségviselőt újraválasztja, az igazi tét az elnöki szék, amelyben jelenleg Mendrey László ül.

Forrás: pecsistop.hu


Ha Te is szeretnél a rabszolgatörvény ellen tiltakozni a Facookon és szeretnél egy ilyen keretet a profilképedre, akkor:
1. kattints a profilképedre
2. kattints a "keret hozzáadására"
3. írd be a keresőbe, hogy "Stop rabszolgatörvény"
4. húzással igazítsd a kívánt helyre
5. add meg, mennyi ideig akarod használni
6. fogadd el a változtatásokat

Eseménynaptár

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ