A Pedagógus Szakszervezet belügyének tartja a másik érdekképviselet, a PDSZ elnöke, hogy széthúzás van a szakszervezet vezetésében.

Mendrey László szerint a véleménykülönbség elfogadható, de nem tartja szerencsésnek az időzítést. A HÍrTV Reggeli járat című műsorában azt mondta: a választások előtt két hónappal épp összefogásra lenne szükség, hogy változást lehessen elérni az oktatásban. Pár napja a Pedagógus Szakszervezet egyik megyei vezetője azt nyilatkozta, hogy ha csatlakoznak a köznevelési kerekasztalhoz, azt a Fidesz meg fogja hálálni. A kijelentés megosztotta a szakszervezet vezetését is. Galló Istvánné elnök és Mendrey László, a PDSZ elnöke is úgy látják, egy ilyen lépés legitimálná a kormány oktatáspolitikáját, amit ők évek óta következetesen bírálnak.

Mendrey László, a PDSZ elnöke

„A kormányzat megítélése, a Fidesz népszerűsége épp akkor csökkent jelentősen a választani tudók, amikor a nagy diákmegmozdulások voltak. 2014 előtt, akkor is komolyabb diák és pedagógus megmozdulások voltak, milyen dühvel és szakszerűséggel verte szét a különböző szervezeteket, diákhálózatokat az akkori kormányzat, A szakszervezetekhez nem nyúltak és remélem nem is fognak, most azonban látni lehet, hogy van egy olyan fajta hangulat, amely arról szól, hogy itt bizony jó lesz, hogyha odafigyelünk” – jelentette ki a Hír TV-ben a PDSz elnöke.

Forrás: HírTV