Legkevesebb 20 százalékos bérfejlesztésre van szükség nemcsak a kéményseprés, de valamennyi közszolgáltatás esetében – írta közleményében a kéményseprők országos szakszervezetének elnöke.

Vámos Csaba szerint a fővárosi cégeknél foglalkoztatott munkavállalók döntő többségének még mindig nem éri el a fizetése a budapesti, de még a magyarországi átlagkeresetek összegét sem.

Vámos Csaba, a kéményseprők országos szakszervezetének elnöke

A szakszervezet vezetője úgy véli, emiatt a már most súlyos munkaerőhiánnyal küzdő közszolgáltatásokból további munkavállalók fognak elgondolkodni a munkahelyváltáson.

Úgy gondoljuk, hogy a fővárosban, különösen itt a közszolgáltatásokra gondolok, értve ez alatt a kéményseprést, a hulladékkezelést, a csatornázást vagy bármi olyant, ami a közszolgáltatáshoz kapcsolódik, valójában ott is egy nagyon erős munkaerőhiány tapasztalható, amelyet én azt gondolom, hogy leginkább most már csak egy radikális mértékű béremeléssel lehet eszközölni, hiszen az a sziklaszilárd meggyőződésünk, hogy ellenkező esetben, amennyiben ez elmarad, a fővárosban ezek a közszolgáltatások veszélybe kerülhetnek – mondta el Vámos Csaba.

Forrás: HírTV