Galló Istvánné nem indul újra az elnöki posztért a Pedagógusok Szakszervezetének közelgő tisztújításán – erősítette meg a Magyar Időknek az érdekképviselet. Közben már megváltak Szüdi István tanácsadótól, miután az egykori MSZP-s államtitkár a DK színeiben képviselőjelölt lett Cegléden.

Megkezdődött a szokásos, ötévente esedékes tisztújítás a Pedagógusok Szakszervezeténél (PSZ), Galló Istvánné 2008 óta tölti be az elnöki posztot, s két ciklus után már nem kíván újra indulni – reagált a Magyar Idők érdeklődésére a szervezet a honlapján is megjelentetett közleményben.

Galló Istvánné, Pedagógusok Szakszervezetének elnöke

A lap úgy tudja, Szüdi Jánostól, a szervezet tanácsadójától már megváltak, mivel ő a Demokratikus Koalíció színeiben indulni fog a választásokon Cegléden. Szüdi eddig a PSZ-nél tanácsadóként, szakértőként dolgozott, számos publikációban bírálta élesen a kormány oktatáspolitikáját, és részt vett, felszólalt a korábbi pedagógustüntetéseken.

A PSZ a közösségi oldalán jelezte követőinek, hogy részt vesznek a Köznevelés-stratégiai Kerekasztal munkájában. A bejegyzést január 9-én tették közé, amit azóta eltávolítottak. A facebookos közlésük szerint a múlt év decemberében döntött erről a szakszervezet országos vezetősége. A bejegyzés azóta eltűnt. A szakszervezet hivatalos honlapján pedig az található, hogy nem kívánnak részt venni a kerekasztal-tárgyalásokon. Mint írják, hét oktatási szakszervezet közös nyilatkozatot tett: mindannyian egységesen visszautasítják, hogy részt vegyenek a Köznevelés-stratégiai Kerekasztal munkájában.

Forrás: Infostart