Az RTL Klub rejtett kamerás riportja szerint annyira túlterheltek a postai dolgozók a csomagküldemények és a karácsonyi Erzsébet-utalványok kézbesítése miatt, hogy központilag kiadták az utasítást, hogy a levélküldeményeket ne szállítsák ki, csupán az ajánlóleveleket. Ezzel a módszerrel valószínűleg rövidebb idő alatt több postaládát is végigjárhat a postás, hiszen nem kell becsöngetnie, aláírásra várnia. A Posta eddig nem reagált ezekre a kijelentésekre – írja a merce.hu.

A túlterheltség miatt már november 15-től visszavonásig bevezettek egy csomagfeladási limitet, aminek értelmében a sok csomagot feladó üzleti ügyfelek naponta legfeljebb 5 darab MPL Üzleti csomagot és 5 darab MPL Netcsomagot adhatnak fel. De a karácsonyi forgalom már tavaly is nagy gondokat okozott, főleg a nyugdíjasoknak kiszállítandó ajándék Erzsébet-utalványok miatt, amit ugye eredetileg a szintén túlterhelt közalkalmazottakkal szállíttatott volna ki a kormány.

Ugyan az RTL Klub mostani riportja csak egy dolgozó állításaira támaszkodik, nem nehéz elképzelni, hogy a Postának tényleg kell valamit lépnie, hogy legalább valamennyire megelőzze a karácsonyi káoszt tekintve, hogy mekkora munkaerőhiánnyal küzd.

A 24.hu szerint szeptember végén több mint 500 betöltetlen állás volt a 30 ezer fős vállalatnál, annak ellenére, hogy tavasz óta intenzív toborzás folyt, aminek a végén 500-al több dolgozó volt, mint tavaly év végén.

És a meglévő dolgozók szerint sem rózsás a helyzet.

A napi.hu júniusi riportja a Postán uralkodó állapotokról az egyik dolgozót így idézi:

“A nagy mértékű munkaerőhiányt maga a főnökség idézte elő, mert egyáltalán nem tudja kezelni az embereket. Van, aki a túlzottan sok munka miatt távozik – amely a rossz szervezésből is fakad -, van aki a megalázó bánásmód miatt megy el, az alacsony fizetéseket pedig már nem is említeném.”

Egy munkahelyeket minősítő oldalon a Magyar Posta túlnyomó többségben egy csillagot kapott az ötből a munkavállalóitól, a legfelső komment így szól: “Lassú halál minimálbérért. Undorító,köpedelem. A fizetés pedig szégyen.B ruttó 171ezer 12 év után. Már számolom a napokat, hogy mikor sikerül elmenni innen.”

Forrás: merce.hu