Korábban a VDSzSz Szolidaritás tett feljelentést a VDSzSz ellen. Szerintük a Gaskó István vezette szakszervezet nem tudott elszámolni nekik. Gaskó szerint a rendőrség már lezárta az ügyet, így kiderült, hogy ő nem követett el semmit. Ugyanakkor erről még hivatalos végzést nem kapott.

Csaknem 50 millió forintból rendezte be irodáját korábbi elnöksége alatt a Vasutas Dolgozók Szabad Szakszervezetének elnöke. Gaskó István szerint ez teljesen rendben volt, hiszen például Orbán Viktor is fogadta korábbi luxusirodájában. 2015-ös leváltása után a másik szakszervezet a VDSZSZ szolidaritás gyanús pénzmozgások miatt feljelentést tett, ugyanis szerintük Gaskó István nem tudott elszámolni a szakszervezet pénzével.

Gaskó István

Gaskó István – aki azóta újra az 500 taglétszámú VDSzSz elnöke – azt mondta, hogy hivatalosan nem tudja megerősíteni, de szerinte már lezárták az ügyet. „Engem nem hallgattak meg 2,5 éven át, semmilyen formában. Akkor nem találtak bűncselekményt” – fogalmazott az ATV Híradónak. Szerinte a VDSzSz Szolidaritás vezetői teljesen alaptalanul hurcolták meg.

„Példa nélküli volt ez a hadjárat, amit a kollégáim és ellenem elkövettek” – vélekedett Gaskó. A feljelentő, azaz Bárány Balázs, a VDSzSz Szolidaritás érdekvédelmi alelnöke azt mondta az ATV-nek: ők sem kaptak hivatalos végzést, de nem hagyják annyiban azt, hogy súlyos pénzek tűntek el a szakszervezetből. Ezért alaposabb nyomozást követelnek.

„A szakszervezetünknek kutya kötelessége, hogy a vagyonát óvja, és úgy véljük, hogy abban súlyos károk keletkeztek. Meg kell tennünk mindent annak érdekében, hogy ezeket legalább mérsékelni tudjuk” – fogalmazott Bárány Balázs. Közben Gaskó István szerint Bárány Balázs több alkalommal, SMS-ben zaklatta őt ezért feljelentést tett. A rendőrség most ezt az ügyet is vizsgálja.

Forrás: atv.hu