Úgy látszik, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) semmi nem drága, ha munkaerő-felvételről van szó. Emiatt ráadásul nem sajnál több tíz millió forinttal megbízni egy külső tanácsadó céget – legalábbis ez derült ki a kormány hivatalos oldalára feltöltött szerződéslistából.

A megbízási szerződés szerint ugyanis a minisztérium összesen 41 millió forintot fizet tanácsadásért, szakemberek kiválasztásáért és exitinterjúkért a Flow Consulting Kft.-nek.

A Flow Consulting és a humán tárca között kötött megbízás eredetileg 18 millió forintról szólt, ám a lista szerint módosították, így a minisztérium 23 millió forinttal fizet többet a külső tanácsadó és munkaközvetítésre szakosodott cégnek, hogy az arra legalkalmasabb jelölteket vegyék fel Balog Zoltán tárcájához.

A kontraktus szerint a Flow Consulting arra szerződött, hogy közreműködik a tárcához jelentkező szakemberek kiválasztásában. Ugyanakkor a távozó munkatársak döntése okainak feltérképezésében is segít, és az információkat hasznosítja a tárca szervezetfejlesztési stratégiájának megtervezéséhez.

És ha a jelentkező túl van a sikeres állásinterjún, minden bizonnyal busásan megfizeti a tárca. Nem árt ugyanis tisztában lenni azzal, hogy az Emmi nem spórol az alkalmazottain sem. A minisztérium 2015-ben az eredeti előirányzat szerint 6,3 milliárd forintot tervezett költeni a személyi juttatásokra, végül jóval több mint a másfélszeresét, 11,1 milliárdot fordított erre a célra. Erről bővebben itt írtunk. 

Forrás: Magyar Nemzet