Miközben aláírásgyűjtést kezdeményezett több szakszervezet is, hogy december 24. munkaszüneti nap legyen, a Penny Market úgy döntött, hogy nem nyitja ki az üzleteit szenteste napján – írja a napi.hu.

A Penny Market vezetése úgy döntött, idén december 24-én zárva tartja boltjait, hogy munkatársai is nyugodtan készülhessenek a szentestére. Természetesen vásárlóiról sem feledkezik meg a diszkontlánc: hogy időben szerezhessék be a karácsonyi vacsora hozzávalóit, december 21-e és 23-a között minden Penny Market üzlet  hosszabbított nyitvatartással, este tízig várja majd a vásárlóit - írja közleményében a cég.

Azzal indokolják döntésüket, hogy a cég számára fontos a hagyományok tisztelete. Állítják, biztosítják vásárlóik számára a zavartalan karácsonyi nagybevásárlás lehetőségét: az ünnepek előtt is könnyedén lehet tele a hűtő az üzletlánc termékeivel, hiszen december 21. csütörtöktől 23. szombatig minden bolt este tíz óráig tart nyitva.

A meghosszabbított nyitvatartásunkkal vásárlóink készülődését szeretnénk megkönnyíteni: a szentestét megelőző napokban is a tőlünk megszokott kiváló minőségű és friss áru várja őket jó áron polcainkon - idézik a közleményben Jens-Thilo Kriegert a Penny Market ügyvezető igazgatója.

Hasonló lépést tett az elmúlt héten a Lidl is: a korábbi évek gyakorlatával szemben az áruházak advent vasárnapjain is a korábban megszokott, normál nyitva tartással várják vásárlóikat. Ezzel rövidülni fog a dolgozók munkaideje.

Forrás: napi.hu