Másfél hete nincs fűtés a csepeli mentőállomáson, mert elromlott a kazán. Az ott dolgozók olajradiátorokkal próbálják elviselhetőbbé tenni a benti létet, mert hiába jelezték már akkor az Országos Mentőszolgálatnak a problémát, azóta sem történt semmi. Ez nem az első eset, sem itt, sem az ország más pontján – olvasható a 168 óra cikkében.

Hiába írja elő az Országos Mentőszolgálat hivatalos belső szabályzata, hogy minimum 18 fokot kell biztosítani az állomásain, a csepeli bázison már akkor örülnek, ha a 15 fokot eléri a hőmérséklet. Meleg víz sincs, így kezet is csak hideg vízben tudnak mosni a dolgozók, fürödni meg végképp nem.

Az állomáson negyvenen dolgoznak, négy autó van szolgálatban, legfeljebb csak azokban tudnak felmelegedni a mentők. A problémát azonnal, vagyis immár másfél hete jelezték az OMSZ-nál, de azóta sincs változás. Egy helyi vállalkozó ugyan azonnal felajánlotta a segítségét, de ehhez a vezetőség engedélye kellett volna, amit nem kaptak meg a vacogó mentők. Hogy miért? Hivatalos indoklás azóta sem érkezett. A munkatársak olajradiátorokat vittek be, azokkal igyekeznek befűteni a személyzeti tereket, de fáznak.

Nem először fordul elő ilyen, ez már a negyedik alkalom csak Csepelen. De a jelenség egyáltalán nem egyedi. Januárban a váci mentőállomáson és az OMSZ angyalföldi telephelyén is leállt a központi fűtés. A legnagyobb hidegek idején sem működtek a váci mentőállomás kazánjai. Akkor Csató Gábor, a mentőszolgálat főigazgatója soron kívüli tájékoztatást kért az üggyel kapcsolatban, és utasítást adott, hogy az illetékesek a lehető leggyorsabban oldják meg a fűtési gondokat.

Elküldtük kérdéseinket az OMSZ-hoz, várjuk a fejleményeket.

Forrás: 168 óra