Az indiai kormány 368 munkahelyet hirdetett meg - többek között éjjeliőröket és felszolgálókat kerestek - az állásajánlatokra eddig példátlan módon 2,3 millióan jelentkeztek.

Négy évig tartana felvételiztetni azt a 2,3 millió indiai lakost, akik a kormány által meghirdetett állásokra pályáztak az Észak-Indiában található Uttar Paradesh államban - írja a CNN nyomán a Világgazdaság.

A helyi tévének az egyik jelentkező azt nyilatkozta, a tartományban olyan kevés a munkalehetőség, hogy szinte bármilyen meghirdetett állásra kénytelenek jelentkezni.

A CNN tudósítása szerint még mindig óriási igény mutatkozik a kevésbé népszerű munkakörökre is Indiában, ahogy azokra az állami munkákra is, ahol jelenleg több millió indiai dolgozik. Az utóbbira az átlag feletti fizetés, illetve az életre szóló biztos munkahely miatt jelentkeznek tömegesen.

Százmillió munkahely szükséges

Narendra Modi miniszterelnök azt ígérte, kormányának elsődleges célja, hogy munkahelyeket teremtsen, főleg a feldolgozóiparban.

A Societe Generale közgazdásza, Kunal Kumar Kundu a CNN-nek kiemelte, 2022-ig százmillió munkahelyet kellene teremtenie Narendra Modi kormányának, továbbá minél előbb meg kell reformálni a munkaügyi törvényeket és egyszerűsíteni kell az adótörvényeket, melyek óriási feladatnak bizonyulnak és nagyon hosszú időt vehetnek igénybe.

Forrás: Világgazdaság