Futótűzként terjed az interneten egy egyetemi oktató bejegyzése, ami arra hívja fel a figyelmet, hogy egy raktáros az Aldiban többet keres egy magyar egyetemi docensnél. Vajon itt is lesznek pályaelhagyók? – írja a Pénzcentrum.

„Másodállásban lehet raktáros! :) (probléma megoldva)” - írja egy kommentelő Demeter Márton egyetemi oktató Facebookon közzé tett bejegyzésére, mely szerint egy targoncás az Aldiban jobban keres, mint egy egyetemi docens. De vajon értelmes alternatíva a másodállás a normális oktatói fizetések helyett?

Demeter azt válaszolta a kommentre, hogy „kívánom hogy az Ön unokáit NE olyan oktatók tanítsák majd az egyetemen, akik másodállásban targoncások, mert meg fog látszani rajtuk. Nem csak a tanárokon, a gyerekeken is” - ezzel tulajdonképpen meg is válaszolva a kettős foglalkoztatás kérdését.

Az Károli Gáspár Református Egyetem docense a következőket írja:

„Most láttam hogy az ALDI-ban raktárost keresnek. 30 órás munkahétre kap 235.000 bruttót, ami a normál 40 órás munkahétre arányosítva bruttó 313.000 virgácsnak felel meg.

Elvárások: középfokú végzettség, ennyi. Minden másra betanítanak (targonca jogsi) + van Cafeteria is.

Na mármost ami szerény környezetemet illeti:

  • az egyetemi tanársegéd 175.000 forintos munkabére kicsivel több mint a fele az ALDI raktáros munkabérének. A legtöbb helyen a tanársegédnek már PhD fokozattal kell rendelkeznie, + minimum két nyelvvizsgával.
  • Az egyetemi adjunktus 218.000 forintos bruttóval számolhat, ez ha jól látom egy százassal kevesebb mint az ALDI raktáros fizetése. Az adjunktusnak kötelező doktori fokozattal rendelkeznie, valamint két nyelvvizsgával, és hazai szinten meghatározó publikációs listával, valamint alkalmasnak kell lennie egyetemi szintű tantárgyak önálló kidolgozására.”

A teljes bejegyzés itt olvasható.

Forrás: Pénzcentrum