A pozsonyi Volkswagen autógyár jelenleg nem tervezi új modellek gyártását, amelyek az elkövetkező években jöhetnének le a szalagról. A vezetőség ezért a tömeges elbocsátást fontolgatja.

A jövőjükért aggódnak a pozsonyi Volkswagen alkalmazottai, ugyanis az Aktuality.sk információi szerint a vezetőség lehetséges elbocsátásokat tervez.

Miután az elmúlt hónapban megközelítőleg ezer munkás távozott az üzemből, ezúttal az elbocsátás akár háromezer alkalmazottat is érinthet – ebből 500 logisztikai munkást.

A hírt a szakszervezet elnöke, Zoroslav Smolinksý is megerősítette.

A vezetőség tájékoztatott a lehetséges létszámcsökkentésről. Ez azonban csak akkor veszélyeztet, amennyiben az elkövetkező évekre az üzem nem kapna engedélyt új modellek gyártására

– nyilatkozta Smolinský, aki szerint a helyzet végül megnyugszik majd és az üzem gyárthat új modelleket.

Smolinský elmondása szerint felkérték a németországi szakszervezetet, hogy segítsenek nyomást gyakorolni az ottani vezetőségre, és adjanak új termelést a pozsonyi üzemnek. Smolinský szerint az Audi és a Škoda egyes modellje is versenyben van, de konkrétumokat csak az elkövetkező hetekben mondhatnak.

Forrás: parameter.sk


Ha Te is szeretnél a rabszolgatörvény ellen tiltakozni a Facookon és szeretnél egy ilyen keretet a profilképedre, akkor:
1. kattints a profilképedre
2. kattints a "keret hozzáadására"
3. írd be a keresőbe, hogy "Stop rabszolgatörvény"
4. húzással igazítsd a kívánt helyre
5. add meg, mennyi ideig akarod használni
6. fogadd el a változtatásokat

Eseménynaptár

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ