A berlini Tegel reptér biztonsági emberei hétfő reggel, a spanyol Ryanair-személyzet a hét három napján, pénteken pedig Olaszország-szerte teszik le a munkát a reptéri dolgozók. Mindez igen sok európai, sőt tengerentúli gépet is érinthet – késések, járattörlések várhatóak – olvasható a HVG-ben.

Európa-szerte sztrájkba kezdenek a héten a légiközlekedési-dolgozók, írja az Independent.

Mint a hvg.hu is megírta, hétfő reggelre a berlini Schönefeld és Tegel reptérre is munkabeszüntetést hirdettek. A Tegelen a biztonsági emberek munkalassítást tartottak reggel 5 és 8 óra 45 perc között, mindez késéseket és járattörléseket eredményezett a reggeli órákban induló gépek esetén. Leginkább a Lufthansa és az Eurowings gépeit érintette, de a Budapestre közlekedő FR 196 jelzésű járatot is törölték, amely 7:25-kor indult volna.

A Ryanair-dolgozók Spanyolországban készülnek sztrájkra 8-án, 10-én, és 13-án, miután nem tudtak megegyezni a dolgozók munkáltatójukkal.

 A Ryanairt a dolog nem hatotta meg, azt mondják, 8-án is a szokott menetrend szerint közlekedtetik spanyolországi gépeiket, azonban kérik utasaikat, hogy két órával előbb érkezzenek a reptérre.

Olaszországban is sztrájkolnak a reptéri dolgozók, 11-én a délután 1 és 5 óra közé tervezett munkabeszüntetés európai és tengerentúli járatokat is érinteni fog, sőt, még az éjszaka induló járatokra is kihatása lesz.

Forrás: HVG