Helyszíni tudósítót küldött Budapestre a Reuters, de a Bloomberg, a Wall Street Journal és a New York Times is kiemelt cikkben foglalkozik a magyarországi történésekkel – írja a napi.hu.

Magyarországon újabb nap vannak kormányellenes tüntetések

- ezzel a címmel közölt cikket a vasárnap esti budapesti és vidéki tüntetésekről a New York Times. Kiemelik a beszámolóban, hogy a hideg dacára is több ezren mentek utcára.

Vasárnap mintegy 10 000 magyar vesz részt a kormányellenes tüntetéseken Budapesten.

Már negyedik napja tartanak a tiltakozások az Orbán Viktor miniszterelnök, Európa egyik legtámogatottabb nacionalista vezetõje, valamint az új 400 órás túlóraszámot lehetővé tevő törvény ellen - kezdi tudósítását a Wall Street Journal, amely a cikkben részletesen bemutatja a Munkatörvénykönyvének rabszolgatörvényként elhíresült, a héten megszavazott módosítását. Azt is megemlítik az írásban, hogy a Fidesz álláspontja a jogszabály nem munkavállaló-ellenes, mint ahogy azt mondják róla. Idézik Hidvéghi Balázst, a párt kommunikációs vezetőjét, aki elmondta, hogy szerintük ez csak a bevándorláspárti Soros-hálózat akciója.

Szintén részletes cikket közölt a tüntetésekről a Bloomberg, amelyben

a négy hétig tartó franciaországi sárgamellényes tüntetésekkel állítja párhuzamba a magyar helyzetet.

Azonban hangsúlyozzák, hogy míg Emmanuel Macron elnök és a francia kormány meghátrált, Magyarországon egyelőre nem látni, hogy ez bekövetkezhetne.

A Reuters pedig helyszíni tudósítót küldött a demonstrációra, amelyben idézik Székely Tamást, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnökét, aki sztrájkokat ígért, valamint arról beszélt a tüntetésen, hogy

ez a kormány semmibe veszi a dolgozókat.

A Le Figaro "Újabb tüntetés Orbán ellen" címmel számol be a budapesti eseményekről.

Forrás: napi.hu

 


Ha Te is szeretnél a rabszolgatörvény ellen tiltakozni a Facookon és szeretnél egy ilyen keretet a profilképedre, akkor:
1. kattints a profilképedre
2. kattints a "keret hozzáadására"
3. írd be a keresőbe, hogy "Stop rabszolgatörvény"
4. húzással igazítsd a kívánt helyre
5. add meg, mennyi ideig akarod használni
6. fogadd el a változtatásokat

Eseménynaptár

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ