A Brexit rengeteg változást hoz Európára, mi pedig különösen érintettek vagyunk, hiszen becslések szerint 350 ezer magyar él életvitelszerűen a szigetországban – írja a Blikk.

Aki a jövőben próbálna szerencsét az Egyesült Királyságban, annak alaposan megnehezítik a dolgát, mert miután kivezetik az országot az Európai Unióból, szigoríthatnak azon, hogy ki vállalhat náluk munkát.

Szigorú feltételekhez kötnék a britek az országukban történő letelepedést.

A magasan képzett, hasznos készségekkel rendelkező munkaerőt továbbra is szívesen látják, de költözni csak akkor lehet, ha a leendő kivándorló már kapott állásajánlatot a szigetországból, és akkor is csak öt évre adnának tartózkodási engedélyt.

A magyaroknak talán az a javaslat jelenti a legnagyobb érvágást, miszerint

az kaphasson öt éves engedélyt, aki a saját hazájában is legalább évi 30 000 fontot keresett. Ez majdnem 11 millió forint.

A képzetlen, kevesebb tapasztalattal és készséggel rendelkező munkavállalók egy évre kapnának tartózkodási engedélyt; ha ez letelt, akkor el kellene hagyniuk az országot, és egy évet várniuk kellene, mielőtt ismét munkát vállalhatnak a szigetországban. A javaslatok komoly ellentéteket okoztak a brit politikusok között. Egyesek jó ötletnek tartják, míg mások szerint szükség van az olcsó külföldi munkaerőre az Egyesült Királyságban.

Forrás: Blikk


Ha Te is szeretnél a rabszolgatörvény ellen tiltakozni a Facookon és szeretnél egy ilyen keretet a profilképedre, akkor:
1. kattints a profilképedre
2. kattints a "keret hozzáadására"
3. írd be a keresőbe, hogy "Stop rabszolgatörvény"
4. húzással igazítsd a kívánt helyre
5. add meg, mennyi ideig akarod használni
6. fogadd el a változtatásokat

Eseménynaptár

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ