Norvégiában már tesztelik a robotpostásokat, amik napi 100 címzettnek tudják kivinni a küldeményeket. A Magyar Postánál tombol a munkaerőhiány.

Norvégiában hamarosan robotok viszik ki a leveleket, a robotok jelenleg tesztfázisban működnek Kongsberg lakóövezetében - derül ki a posta.blog.hu oldaról. A norvég posta és a Buddy Mobility startup közösen teszteli a robotpostást. A robotok egy nagy négykerekű dobozhoz hasonlítanak, amelyek 6 kilométer/órával közlekednek.

Az elektromos járművek egy töltéssel 40 kilométert tesznek meg, utána töltés szükséges, amely általában 4 óráig tart.

A robotpostás akár 100 címzettnek is kiviszi a küldeményt egy nap alatt.

A robot az érkezés előtt egy applikáción keresztül üzen az ügyfélnek, hogy a közelben van, jöjjön a küldeményéért. Miután az összes csomagot, levelet kézbesítette, visszatér a postára, ahol feltöltik és megpakolják a következő adag küldeménnyel.

A Magyar Posta ettől még messze van, jelenleg is több, mint 200 álláshirdetés található az állami vállalat honlapján.

Győrtől Kisvárdáig tombol a munkaerőhiány, de Budapesten is szinte minden kerületbe keresnek kézbesítőket, postai ügyintézőket.

Bár a meghirdetett álláshirdetések szerint a bérezés megegyezés szerint alakul, Tóth Zsuzsanna, a Postás Szakszervezet elnöke a Napi.hu-nak korábban elmondta: egy kezdő kézbesítő minimálbért kap, ha pedig szakképesítést szerez egy vállalaton belüli tanfolyamon, akkor a garantált bérre ugrik a fizetése, ami bruttó 180 ezer forint. Ez nettóban 120 ezer forintot jelent. Ugyanakkor

a cégnél szeptemberben és októberben létszámleépítés történt, legalább 100 embert küldtek el az adminisztratív területekről.

Forrás: napi.hu


Ha Te is szeretnél a rabszolgatörvény ellen tiltakozni a Facookon és szeretnél egy ilyen keretet a profilképedre, akkor:
1. kattints a profilképedre
2. kattints a "keret hozzáadására"
3. írd be a keresőbe, hogy "Stop rabszolgatörvény"
4. húzással igazítsd a kívánt helyre
5. add meg, mennyi ideig akarod használni
6. fogadd el a változtatásokat

Eseménynaptár

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ