A Szilícium-völgyi techóriások alkalmazottainak negyede megbánta, hogy ott dolgozik.

A felmérést az Uber, Microsoft, Facebook, Intel, Apple, Amazon és még egy tucat másik Szilicium-völgyi techcég összesen 10 ezer alkalmazottjának megkérdezésével végezték. Bizonyos cégeknél

ijesztő számban nyilatkoztak úgy válaszadók: megbánták, hogy elvállalták ezt a munkát

– írta az Inc nyomán a HVG.

 

Összességében a megkérdezettek 23,4 százaléka helyezkedett erre az álláspontra. A legjobban a Facebook teljesített, ott az alkalmazottak 12 százaléka vélte úgy, kár volt elvállalnia a munkát a cégnél, dobogósok lettek még Google-nél és LinkedIn-nél is.A legrosszabbul a Snapchat-nél érzik magukat a dolgozók, ott a megkérdezettek 39,2 százaléka értett egyet a fenti állítással.

A cégnél egyébként márciusban komoly leépítések voltak, 120 mérnöktől és 100 értékesítőtől váltak meg. A Bloomberg szerint a cég megkérdőjelezhető stratégiát követ, és nem felelnek meg a befektetők pénzügyi elvárásainak.

Az Oracle-nél a dolgozók 34,1, az Intelnél pedig 32 százaléka bánta meg döntését. A Blind egy korábbi felmérésben arra kereste a választ, jellemző-e az önbizalomhiány és a bizonytalanság a techvállalatok dolgozóinál. Ara a kérdésre, hogy

„Szenved-e n imposztor szindrómától?”, a megkérdezett 100 ezer fő 58 százaléka válaszolt igennel.

Forrás: HVG


Ha Te is szeretnél a rabszolgatörvény ellen tiltakozni a Facookon és szeretnél egy ilyen keretet a profilképedre, akkor:
1. kattints a profilképedre
2. kattints a "keret hozzáadására"
3. írd be a keresőbe, hogy "Stop rabszolgatörvény"
4. húzással igazítsd a kívánt helyre
5. add meg, mennyi ideig akarod használni
6. fogadd el a változtatásokat

Eseménynaptár

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ