A Ryanair elbocsátásokat helyezett kilátásba a német piacon, ha a személyzet tovább sztrájkol. Az ír fapados légitársaságnál is dolgozó pilótákat tömörítő Vereingung Cockpit, illetve a légiutas-kísérőket képviselő Verdi szakszervezet szerdára hirdetett munkabeszüntetést Németországban a kollektív szerződéssel kapcsolatos vita miatt.

A Ryanair a szerdára tervezett 400 németországi járatából 150-et törölt. A vállalat szerint a sztrájkok csupán rombolják a Ryanair üzletét a német piacon, és ennek következményeként elbocsátásokat jelenthetnek be a német másodlagos repülőtereken. A szakszervezetek arra akarják felhívni a figyelmet, hogy a légitársaság a német munkavállalókkal szemben nem vehetik alapul a korábban a spanyol, ír és olasz szakszervezetek által aláírt kollektív szerződést, mert abból számos lényeges pont hiányzik.

Az 1984 óta működő ír légitársaság most először megkötendő kollektív szerződésről szóló vitában már régóta sürgetik közvetítők bevonását,

de a társaság továbbra is elzárkózik a méltányos megállapodás felé mutató javaslatoktól és időhúzásra játszik – tették hozzá a szakszervezetek.

Forrás: Privátbankár