Egy német cégnél, legyen az a Volkswagen, a Siemens vagy a Henkel, teljesen természetes, hogy erős szakszervezetek védik a már kiharcolt munkavállalói jogokat, és küzdenek újabbak megszerzéséért, a Teslánál ez még egyelőre sci-fi. Tavaly ott is megpróbálkoztak egy szakszervezet létrehozásával, de a Tesla csírájában elfojtotta, pedig hivatalosan akkor szerveznek szakszervezetet a dolgozók, amikor csak akarnak – írja a Portfolio.

Michael Sanchez kemény fába vágta a fejszéjét, szakszervezetet akart létrehozni a Teslánál. Az eset még 2017 februárban történt, akkor

Sanchez besétált a Tesla egyik üzemébe, és röplapokat osztogatott a kollégáinak, hogy támogatásukat kérje egy szakszervezet létrehozásához. A biztonsági őrök azonban leállították az akciót, és megkérték Sanchezt, hogy hagyja el a gyárat.

Az esetről Sanchez az amerikai Nemzeti Munkaügyi Testület legutóbbi meghallgatásán beszélt, ahol azt vizsgálják, hogy a Tesla megsértette-e a szövetségi előírásokat.

A Tesla hivatalosan azzal vágott vissza, hogy a vádak nyilvánvalóan azért kerültek elő, hogy azzal rossz színben tüntessék fel Elon Muskot, pedig a Tesla olyan cég, amelyik értékeli és megbecsüli az alkalmazottait.

Elon Musk még májusban úgy fogalmazott, hogy senki nem akadályozza meg a Tesla dolgozóit abban, hogy szakszervezetet hozzanak létre, ha azt akarnának, akkor akár már holnap megcsinálhatnák, tvittelte május 20-án Musk.

Forrás: Portfolio

Hozzászólok a Facebookon

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!