A szlovák közlekedési minisztérium lényegében megduplázná az eddigi cafeteria juttatást, amit az ország munkavállalói kaphatnak - az idegenforgalmi ágazat tapsol – írja a napi.hu.

 Az étkezési utalványokhoz hasonlóan képzeli el a szlovákiai közlekedési minisztérium a belföldi üdülési csekkek bevezetését, amelyeket jövőre 500 euró (160 ezer forint) értékben adhatna a munkáltató

- írta a pozsonyi Új Szó. Az újdonságot az év második felében vezethetik be, miután a parlament döntött róla.

 

 A terv szerint a munkáltatók önkéntes alapon maximum 500 eurós csekket adhatnának a legalább két éve náluk dolgozó alkalmazottaknak belföldi üdülésre. Az összeg 55 százalékát állnák a munkáltatók, a fennmaradó 45 százalékot, 225 eurót az alkalmazottak béréből vonnák le, hasonlóan az étkezési utalványokhoz.

Az üdülési csekk adó- és járulékmentes lenne.

A turisztikai ágazati érdekvédelmi szervezetek jó ötletnek tartják az üdülési csekket. Az idegenforgalom ugyanis több leszakadó régióban az egyedüli bevételi forrás és munkalehetőség az ott élőknek.

Forrás: napi.hu

Hozzászólok a Facebookon

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!


Ha Te is szeretnél a rabszolgatörvény ellen tiltakozni a Facookon és szeretnél egy ilyen keretet a profilképedre, akkor:
1. kattints a profilképedre
2. kattints a "keret hozzáadására"
3. írd be a keresőbe, hogy "Stop rabszolgatörvény"
4. húzással igazítsd a kívánt helyre
5. add meg, mennyi ideig akarod használni
6. fogadd el a változtatásokat

Eseménynaptár

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ