Üvegbe vizelnek az Amazon brit raktárának dolgozói, ugyanis munka közben nem mernek mosdóba menni, nehogy az így kiesett idő miatt romoljon a teljesítményük és elveszítsék az állásukat.

Egy alacsony fizetések témájában készülő könyv szerzője, James Bloodworth beépült az Amazon staffordshire-i raktárának alkalmazottai közé és megtudta többek között, hogy azok, akik a négyemeletes épület legfelső szintjén dolgoznak, nem mernek lemenni a földszinten lévő mellékhelyiségbe, félve az időveszteségtől, inkább üvegbe végzik a dolgukat.

Egy tanulmány szintén rámutatott, hogy az Amazon dolgozóinak mindegy háromnegyede fél elmenni vécére munkaidő alatt.

Az Amazon rendkívül szigorú célokat ír elő az alkalmazottaknak arra vonatkozólag, hogy percenként hány terméket kell kiválogatniuk, illetve becsomagolniuk, mint ahogy pontosan szabályozza azt is, hogy mennyi szünetet tarthatnak. Akinek a teljesítménye elmarad az elvárttól vagy hosszabb szüneteket tart, büntetőpontokat kap. A jelenleg elvárt szint egyébként két termék percenként, de a követelmény rendszeresen szigorodik.

Bloodworth szerint a raktár olyan mint egy börtön, repülőtéri biztonsági rendszerrel. A dolgozókat átvilágítókkal vizsgálják át, tilos kapucnit és napszemüveget viselniük és mobiltelefont használniuk.

Az Amazon ugyanakkor azzal védekezik, hogy az Egyesült Királyságban több ezer ember számára kínál biztonságos és pozitív munkahelyet,  versenyképes fizetéssel és előnyökkel az első naptól kezdve. Azt pedig semmi sem bizonyítja, hogy a felmérés részvevői valóban a cégnél dolgoznak.

Forrás: nlcafe.hu


Ha Te is szeretnél a rabszolgatörvény ellen tiltakozni a Facookon és szeretnél egy ilyen keretet a profilképedre, akkor:
1. kattints a profilképedre
2. kattints a "keret hozzáadására"
3. írd be a keresőbe, hogy "Stop rabszolgatörvény"
4. húzással igazítsd a kívánt helyre
5. add meg, mennyi ideig akarod használni
6. fogadd el a változtatásokat

Eseménynaptár

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ