Pár hete derült ki, hogy az egyre szorultabb helyzetben lévő Soundcloud 173 alkalmazottat kénytelen kirúgni - írja a Verge nyomán a 444.hu.

A Soundcloud sosem volt egy üzleti értelemben igazán sikeres vállalkozás, sejteni lehetett, hogy egy ponton majd összeroppannak a szerzői jogi ügyek súlya alatt, de közben a cégnek mindig nagyon kedvező volt a megítélése. Egyrészt mert gyakorlatilag az egyetlen igazán ismert berlini techvállalatként voltak jelen, másrészt meg egy kifejezetten innovatív szolgáltatást nyújtottak, amit nagyon szerettek a független előadók és kiadók. 

Ezért aztán amikor bejelentették a tömeges elbocsátásokat, számos internetes vállalkozó összefogott, és létrehozták a Vegyél fel egy Soundclouder névre keresztelt Google-dokumentumot, ahol meg lehetett találni az összes kirúgott alkalmazott elérhetőségét, hogy állást ajánlhassanak a számukra.

Ennél a szimpátialépésnél is merészebbet húzott viszont a WeTransfer elnöke, Damian Bradfield, aki egy nyílt levelet írt a Soundcloud kirúgott alkalmazottainak, melyben 10 ezer dollárt ajánlott fel nekik, ha nem mennek el egy unalmas, szürke céghez dolgozni, hanem csinálnak valami újat, valami izgalmasat. 

Tízezer dollár persze nem egy óriási összeg, 2,6 millió forint mai árfolyamon számolva, de ezt minden feltétel nélkül megkapják. Bradfield szerint a Soundcloud egykori alkalmazottai különleges képességek birtokában vannak, hiszen a zene, a tech és az innováció határvidékéről érkeznek, és szentségtörés lenne, ha most valami átlagos munkát kéne elfogadniuk, nem pedig további innovációkon dolgozniuk. 

Bradfield meg is kereste levélben az összes kirúgott alkalmazottat, és csak annyit kért tőlük, hogy írják meg, hogy mit terveznének, építenének vagy irányítanánk szívük szerint. A pénz nem egy kölcsön, nem jár cserébe részesedés a későbbi esetleges találmányokból, egyszerű ajándék, ami segíthet abban, hogy egy darabig ne kelljen munkát vállalniuk, és abban is segíthet, hogy belekezdjenek valami újba.

Forrás: 444.hu