Gondatlansága miatt elítélték a miskolci sütőipari cég ügyvezetőjét, aki beosztottja többszöri figyelmeztetése ellenére se javíttatta meg a tésztakészítő gépet és emiatt alkalmazottja balesetet szenvedett, leszakadt a keze – írja az Index.

A gépről hiányzott a biztonsági kapcsoló és így ugyan gyorsabban lehetett tésztát készíteni, de egyáltalán nem volt biztonságos, mert fedelének felnyitásakor keverője tovább működött. A 26 éves alkalmazott ki akarta szedni a gép belsejéből a maradék tésztát, ám az nem állt le és az egyik alkatrész berántotta a férfi jobb karját és leszakította a kezét.

Ugyan mellette dolgozott egy gyakornok is, de a gép hibás elhelyezése miatt nem tudta azonnal kikapcsolni, segítséget kellett kérnie.  

A vádlottat maradandó fogyatékosságot okozó, foglalkozás körében gondatlanságból elkövetett veszélyeztetés miatt ítélte el a Miskolci Járásbíróság, 500 ezer forint pénzbüntetést kell fizetnie. 

Forrás: Index

 

Eseménynaptár

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ